MER OM OSS
Aurora Brännström
Aurora är utbildad sångerska, socionom, genusvetare och sexualupplysare genom RFSU. Parallellt med musiken har Aurora genom åren arbetat som  forskarassistent på Psykiatri Södra i Stockholm, som publikvärd på Stockholms Konserthus, som konstvärd på Liljevalchs Konsthall samt som guide på Strindbergsmuséet i Stockholm. Våren 2022 arbetade hon som casting agent för Baluba Television. Sedan 2024 sitter Aurora förtroendevald som ordförande för RFSU Stockholm efter att ha varit vice ordförande sedan 2021. 

Aurora är uppvuxen i Dalarna i en musikerfamilj och har därför alltid haft musiken omkring sig. Hon spelade fiol mellan 4 och 28 års ålder men bytte huvudinstrument till sång redan då hon var 12 år. Först var det musikal, jazz och pop. Vidare blev det studier i klassisk sång, först tre år på Musikkonservatoriet i Falun, sedan ett år på musiklinjen på Vadstena Folkhöskola, vidare till ett års privatstudier hos hovsångerska Dorothy Irving och slutligen ett och ett halvt år på Operastudion i Stockholm. Från år 2009 sjunger hon enbart jazz, vilket blev som att komma hem musikaliskt. Aurora har tagit privatlektioner i jazzsång för professor Erik Kjellberg. 
(för ett smakprov på hur Aurora lät som klassisk sångerska finns ljudfiler inlagda längst ner på denna sida)

Aurora har tidigare sjungit flitigt i allehanda kyrkor runt om i Sverige, under studietiden för klassisk sång blev det en hel del solistuppdrag med olika orkestrar och flertalet romanskonserter med både pianister och gitarrister. Hon har även vunnit ett antal stipendier, däribland Hillevi Martinpeltos stipendium samt Lion Club stipendium och bidrag till studier och vidareutveckling genom Musikaliska Akademien och Kellerska Stiftelsen. Mellan åren 2008 och 2011 var Aurora engagerad genom Högalid Kyrka i Stockholm samt delägare i Chorus ekonomiska förening där vokalensemblen Chorus fanns med i Stockholms läns landstings katalog för musik i vården, vilket gav en hel del jobb som sångare inom vården.

Successivt har Aurora lämnat den klassiska musiken bakom sig och ägnar sig idag enbart åt jazz. Förutom listan över tidigare konserter har hon flertalet gånger gjort inhopp som solist ihop med exempelvis bluesband på Stampen, med swingband på Louise Jazzklubb, med jazztrio på Nalens stora scen på burlesqueklubben Fräulein Frauke Presenterar burlesque samt att hon då och då arbetat som värdinna och artist på Melt Bar och Restaurang.


En text om Aurora skriven av Erik Centerwall finns att läsa här:
Ludvig Lundgren
Ludvig är uppvuxen i Uppsala och började på föräldrarnas initiativ att spela piano som 7-åring. Ludvigs musikaliska bakgrund är en blandning av kommunala musikskolan, Uppsala domkyrkas gosskör, bland jazzhungriga ungdomar i Uppsala Jazz Club samt  spridda kurser i jazz på gymnasium och folkhögskola. Ludvig är annars självlärd.

Ludvig är utbildad planeringsarkitekt men har alltid haft ett brinnande intresse för musik och då specifikt jazz. Han var under studietiden i Karlskrona aktiv i föreningen Jazz i Karlskrona och medverkade då i ett antal konserter och jazzjam, bland annat med den sydafrikanske saxofonisten och Parker-tolkaren Harold Jefta. Vidare har han deltagit i allehanda jazzjam och jazzkonstellationer sedan han flyttade till Stockholm 2006 men det var först då han träffade Aurora 2008 som han började ta sitt musicerande på allvar och kalla sig musiker och jazzpianist.

Parallellt med musicerandet arbetar Ludvig sedan 2012 på Regeringskansliet i Stockholm. Innan dess arbetade han som planarkitekt i Eda kommun, Solna stad och Täby kommun. Ludvig har kombinerat sin utbildning och sitt yrke som planarkitekt med musiken sedan han påbörjade sina studier i Karlskrona. På jazzjammet på Biocafé Tellus i Midsommarkransen träffade han basisten Mårten Korkman som sedermera blev en ständig vapendragare. Det var också på Tellus som Ludvig "upptäcktes" av trumpet- och flygelhornslegenden Bengt Ernryd, som raskt inkorporerade honom och Mårten i sin nya kvintett.

Musikaliskt har Ludvig sin hemvist i en traditionellt rytmbaserad jazz med förebilder som Horace Silver och Bobby Timmons, men även i en mer harmosiskt orienterad spelstil som hos Bill Evans och Lars Jansson. Ludvig söker en enkelhet i spelet, i ständig jakt på harmonikens och rytmikens kvintessens.

Aurora Brännström & Benny Torstensson
Musikkonservatoriet på Nybrokajen 11 /Musikaliska våren 2004

ur Five Quiet Songs av John Duarte
II. Silence
III. Epitaph
IV. Omars Lament