The Glamtastic Vintage Jazz Club  

Brännström & Lundgren Jazzproduktion presenterar i samarbete med restaurang Landet The Glamtastic Vintage Jazz Club - en intim jazzklubb med stilmässig inspiration från de anrika jazzklubbarna i New York, speakeasys under förbudstiden samt från burlesk- och cabaretscenerna i New York, Paris och nutida Stockholm. En magisk mix som inte går att motstå! Här ges jazzartister med glamorös scenstil, som är nya eller underrepresenterade på jazzscenen företräde. Premiären gick av stapeln den 19:e november 2022, då med burleskartisten samt jazzsångerskan Fräulein Frauke som gäst. Husband var och kommer att vara Aurora Brännström Trio. 

Glamtastic startade på Kulturhuset Q i Bergshamra och blev snabbt uppskattat för sin öppna och varma atmosfär. Under hösten 2023 återuppstod klubben på restaurang Landet vid Telefonplan, där vi kommer att finnas kvar även under våren 2024, närmare bestämt den 3 februari, 23 mars och 11 maj. Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att inte missa fortsättningen! 


 

11 maj: säsongsfinal med Vladan Wirant och Nella Nardis!

Lördagen den 11 maj blir det storslagen säsongsfinal på Landet! Dörrarna, liksom baren, öppnar kl 20.00, så kom och mingla med oss för att komma i stämning. Kl 21.00 inleder husbandet Aurora Brännström Trio med sin omisskännliga Fun Sexy Cool Jazz och efter kl 22.00 är det dags för kvällens gäster: VLADAN WIRANT & NELLA NARDIS!

Pianisten Vladans och sångerskan Nellas samarbete började en söndagkväll, när ödet förde dem samman i barens svagt upplysta atmosfär. Med sin ömsesidiga kärlek till gammal jazz och förkrigslåtar, slog Vladan och Nella ihop sina påsar för att skapa musik som överskrider tiden. Tillsammans skrev de ett album med titeln "The Night out in Stockholm", en kvick och satirisk skildring av Stockholms pulserande nattliv. Planerad för release snart. Den här kommande majkvällen kommer Vladan och Nella att gräva ner sig i nostalgiska melodier sammanflätade med de hemsökande ekona från förkrigstidens låtar.

Aurora Brännström Trio består av pianisten Ludvig Lundgren, basisten Mårten Korkman och sångerskan Aurora Brännström. I tio år har de flirtat med en retrojazzig estetik såväl i arrangemang som i scenisk stil på allt ifrån anrika klubbar, teatrar, kyrkor och privata fester. Det är publikfriande, medryckande och professionellt.

Eftersom det är säsongsfinal och vi vill ha extra mycket stämning har vi också bjudit in ett par alldeles äkta stenkake-DJ:s som har lovat bjuda på ett knippe guldkorn ur sina samlingar. Detta, samt att vi räknar med fullt hus, gör att vi varmt rekommenderar båda att köpa sin biljett i förväg och att vara på plats i god tid innan livemusiken startar! Biljetter kostar 140 kr +avgift och säljs endast via Billetto. Följ länken nedan!


Våra vänner Andreas Hedberg, Carola Alfredsson Hedberg samt Elliot Hedberg fixade denna lilla introduktionsvideo med bilder från nypremiären den 18 november. Vi ses snart igen!


The Glamtastic Vintage Jazz Club - Grand Premiere 

19 november 2022. Bilder av fotograf Charlie McKee