The Glamtastic Vintage Jazz Club  

Brännström & Lundgren Jazzproduktion presenterar i samarbete med Andreas Hedberg och Carola Alfredsson Hedberg samt Kulturhuset Q The Glamtastic Vintage Jazz Club - en intim jazzklubb med stilmässig inspiration från de anrika jazzklubbarna i New York, speakeasys under förbudstiden samt från burlesk- och cabaretscenerna i New York, Paris och nutida Stockholm. En magisk mix som inte går att motstå! Här ges jazzartister med glamorös scenstil, som är nya eller underrepresenterade på jazzscenen företräde. Premiären gick av stapeln den 19:e november, då med burleskartisten samt jazzsångerskan Fräulein Frauke som gäst. Husband var och kommer att vara Aurora Brännström Trio.
Under våren 2023 kommer vi att köra följande datum: 18 februari, 25 mars och 27 maj. Mer info kommer inom kort!

Kulturhuset Q ligger i Bergshamra, Solna, ett stenkast från tunnelbanan (station Bergshamra, norra uppgången). Adressen är Rådjursstigen 15

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att inte missa nästa konsert! Lördag 25 mars

Lördagen den 25 mars är det äntligen dags för nästa upplaga av The Glamtastic Vintage Jazz Club. Dörrarna öppnar kl 19.00. Dryck och lättare tilltugg finns att köpa, så kom och mingla med oss för att komma i stämning. Kl 20.00 inleder Aurora Brännström Trio med sin omisskännliga Fun Sexy Cool Jazz och framåt kl 21.00 är det dags för kvällens gäst: sångerskan Helena Nordin.

Helena Nordin Group spelar sin favoritmusik inom jazzgenren, arrangerad på ett nytt sätt med spännande rytmik och lekfull harmonik. Helenas egen musik som kan beskrivas som olika resor mellan texter som berör på olika sätt, omringade av medryckande rytmer och väl utvalda ackord som fångar och berör lyssnaren. Syftet med musiken är att beröra och beskriva. Liksom bilder får tittaren att själv tolka och påverkas, vill Helenas musik också beskrivas i bilder. Med sin egen musik och arrangerade guldkorn inom jazzen kommer gruppen att bjuda på musik som svänger, spännande tonalitet, berörande texter och inspirerande improvisation som grundar sig den rytmiska världen. Förutom Helena består gruppen av Henrik Jäderberg, trummor, Milos Lindegren, piano och August Eriksson, bas. Mer om Helena Nordin hittar du här

Aurora Brännström Trio består av pianisten Ludvig Lundgren, basisten Mårten Korkman och sångerskan Aurora Brännström. I tio år har de flirtat med en retrojazzig estetik såväl i arrangemang som i scenisk stil på allt ifrån anrika klubbar, teatrar, kyrkor och privata fester. Det är publikfriande, medryckande och professionellt.
 
Biljetter kostar 160 kr vid förköp. I mån av plats kan biljett även köpas i dörren för 180 kr, men observera att det kan bli slutsålt och då finns ingen möjlighet att lösa biljett i dörren.

Köp din biljett så här: Betala med Swish genom att använda QR-koden här intill, eller Swisha på vanligt sätt till nr 123 484 28 86 och skriv Glamtastic som betalningsmeddelande. Betalningsmottagare är Kulturföreningen KulturQulan. Vi har en lista över alla betalande i dörren. Ditt Swish-kvitto fungerar annars som biljett.


The Glamtastic Vintage Jazz Club - Grand Premiere 

Bilder av fotograf Charlie McKee