The Glamtastic Vintage Jazz Club  

Brännström & Lundgren Jazzproduktion presenterar i samarbete med restaurang Landet The Glamtastic Vintage Jazz Club - en intim jazzklubb med stilmässig inspiration från de anrika jazzklubbarna i New York, speakeasys under förbudstiden samt från burlesk- och cabaretscenerna i New York, Paris och nutida Stockholm. En magisk mix som inte går att motstå! Här ges jazzartister med glamorös scenstil, som är nya eller underrepresenterade på jazzscenen företräde. Premiären gick av stapeln den 19:e november 2022, då med burleskartisten samt jazzsångerskan Fräulein Frauke som gäst. Husband var och kommer att vara Aurora Brännström Trio. 

Glamtastic startade på Kulturhuset Q i Bergshamra och blev snabbt uppskattat för sin öppna och varma atmosfär. Under hösten 2023 återuppstår klubben på restaurang Landet vid Telefonplan. Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att inte missa fortsättningen! 


Foto: Jytte Lindberg

18 november: Nypremiär!

Ett år efter premiären är det nu dags för Glamtastic att ta steget från undergroundscenen till den etablerade klubbvärlden. Vi är därför glada över att ha funnit en ny hemmascen på legendariska restaurang Landet vid Telefonplan (LM Ericssons väg 27). Den 18 november är det äntligen dags för nypremiär! Dörrarna, liksom baren, öppnar kl 20.00, så kom och mingla med oss för att komma i stämning. Kl 21.00 inleder husbandet Aurora Brännström Trio med sin omisskännliga Fun Sexy Cool Jazz och efter kl 21.00 är det dags för kvällens gäst: sångerskan och klarinettisten JOSEFIN STAAF. 

Josefin Staaf är en av Stockholms flitigaste jazzsångerskor och en ofta efterfrågad och anlitad artist inom genrerna tidig jazz och swing. Hennes röst är ärlig, öppen och hennes direkta scennärvaro charmar och kommer alltid publiken nära. Denna kväll ackompanjeras hon av Ludvig Lundgren och Mårten Korkman från Aurora Brännström Trio.

Aurora Brännström Trio består av pianisten Ludvig Lundgren, basisten Mårten Korkman och sångerskan Aurora Brännström. I tio år har de flirtat med en retrojazzig estetik såväl i arrangemang som i scenisk stil på allt ifrån anrika klubbar, teatrar, kyrkor och privata fester. Det är publikfriande, medryckande och professionellt.

Biljetter kostar 140 kr + bokningsavgift och säljs endast via Billetto.


The Glamtastic Vintage Jazz Club - Grand Premiere 

Bilder av fotograf Charlie McKee